Liikkuminen Balilla


Balilla liikkuminen


Gili Air

Liikkuminen Balilla on erilaista kuin Suomessa. Julkinen liikenne on lähes olematonta. Balin tiet täyttyvät autoista ja skoottereista. Koska saarella on paljon liikennettä, Balilla välimatkat ovat pidempiä miltä näyttää. Usein täällä puhutaan matkan kestosta, eikä kilometreistä. Suosittuun  Ubudin kaupunkiin on lentokentältä 40 kilometriä, mutta päiväsaikaan matka kestää pari tuntia. Balilla ei ole juurikaan julkista liikennettä ja harvoja välimatkoja pääsee bussilla. Denpasarin lentokentällä ei esimerkiksi ole lentokenttäbussia. Paikalliset suosivat skootteria, koska sillä pääsee näppärästi puikkelehtimaan ruuhkissa. 

Balilla on vasemmanpuoleinen liikenne. Ajotyyli on erilainen kuin Suomessa, mutta kaikki ajavat sulassa sovussa. Ulkomaalaisia poliisit puolestaan pysäyttävät, pyytääkseen rahaa erilaisilla verukkeilla. Jos skootterilla ajaminen ei ole oma juttu, mukava vaihtoehto on vuokrata ilmastoitu auto yksityiskuljettajalla. Meiltä saa oman kuljettajan 40 eurolla koko päiväksi. Kuljettaja puhuu englantia ja tarvittaessa minut saa tulkiksi mukaan.

Jos haluat rauhallisen ja ruuhkattoman ympäristön, Gilin saaret ovat erinomaisia. Ihastuttavat Gilit ovat niin pieniä, että ne voi pyöräillä tai kävellä ympäri. Gilillä ei ole lainkaan autoja tai skoottereita toisin kuin muilla viereisillä saarilla.

Balitasku järjestää pikaveneet Gilille ja muille saarille. Kysy lisää! 
WhatsApp +6289681336047

Balitaskun kotisivut 



Comments

Popular Posts