Majotus Balilla

Majoitus kannattaa varata Balin eri alueilta


Vaikka Bali on suosittu lomakohde, ei se kokonaan ole turistien valloittama. Etelässä, lähellä lentokenttää sijaitseva Kuta on etenkin australialaisten suuressa suosiossa. Sinne kannattaa suunnata, jos viihtyä yöelämässä tai tykkää shoppailla. Kutan ranta on myös erinomainen opetella surffaamaan. 


Seminyak, Ku De Ta 

Seminyakissa riittää ravintoloita ja baareja. Rantaklubille voi vaikkapa mennä jo päiväsaikaan rentoutumaan ja jäädä katsomaan auringonlaskua. Seminyakin rannat ovat hyviä uimiselle.

Changgu ja Ubud ovat suosittuja pikkukaupunkeja. Changgu on erinomainen surffareille ja Ubud joogasta kiinnostuneille. Molemmista löytyy useita vegaani-ravintoloita. 

Sanur on myös mukavaa aluetta. Sanurista on helppo tehdä päiväretki viereiselle Nusa Penidan saarelle.  www.balitasku.com


Nusa Penida

Balilla on paikallista elämää ja kauniita maisemia, kun lähtee kauemmas kiireisimmistä kohteista. Denpasarissa ei näy ulkomaalaisia, mutta se on kokemisen arvoinen, jos haluaa nähdä paikallista kaupunkielämää. Denpasarin kadut ovat täynnä herkullista ja edullista ruokaa, jota suosittelen lämpimästi. Denpasarin Night market on auki joka ilta. Torilla käy paikallisia ostoksilla, siellä pääsee mukaan aitoon tunnelmaan. Pohjoisesta löytyy esimerkiksi Munduk, missä saa ihailla vuoristoa ja riisipeltoja rauhassa. Suosittelen myös Mundukissa kävelyretkeä vesiputoukselle sekä pulahtamista kuumaan lähteeseen.  

Munduk, vuoristo, Bali

Lovina ja Amed ovat pohjois-rannikolla. Ne ovat huomattavasti rauhallisempia kuin eteläisemmät kaupungit. Lovinassa voi nähdä delffiinejä ja Amedissa sukeltaa ja snorklailla. 


Comments

Popular Posts